Interiér & exteriér duchů 2

Duch Diary Press

04. 04. 2020
(Duch)

Krizový štáb Ateliéru Duchů zasedá nepřetržitě, až neúnavně. Nevoláme si, jen se vyvoláváme. Scházíme se ve virtuálních místostech internetu; tam kde duchařina probíhá přirozeně, potichu a na dálku. Avšak! Není to jednoduché. Člověk se musí dotýkat konečky prstů klávesnice, jinak se nedostane k těm, kteří sedí o místnost vedle. Elektrická svíčka na stole hoří, partikly se vznášejí virtuálním vzduchem a tu a tam propadnou i stolem. Většina duchem udržitelných projektů pokračuje ve vývoji a posouvá se kupředu; od světel svíček za světlem obrazovek. Stejně tak se hýbou projekty našich bakalářských i magisterských diplomantů: Dana, Marka i Petra a diplomantek Natálie a Zuzky; v Ateliéru herních médií, tam doma.

Move je v dobré kondici, je k nakousnutí a držíme palce. Doporučená četba! Komentář diplomové práce slovy autorky Zuzany Rišiaňové!

Move - Z. Rišiaňová (prototyp digitální hry)    


Pokračování...
Aneta vzkazuje, že ty potištěné látky jsou teď roušky. Správně. Zároveň je na světě další verze šatů / kimona, takže dál to bude takhle: Ještě jednou revidovat střih a vyladit barevnost, aby k sobě seděla. To se povede! Navíc k Move sedí už teď!

A. Fasorová - šaty/ kimono


Vlastně to celé barevně zapadá! Optimistický pokrok ve vývoji si nese na vlnách příbuzné barevnosti i umouněné Kominikovo, hlavní hrdinka také šije a začíná na "A". Jako animace a její gifem vyhlížející charakter, který se na tomto způsobu pohybu ustálil, taková bude. Výsledná barevnost se dotkne samotné historie barev, i šachovnice.

Úryvek z historie barev:

Každá barva je dobrá a na každou jednou dojde. Václav Stratil

Úryvek ze současnosti barev:

Zelená je barva naděje, ale také plotu. Václav Stratil


První akt barvitého příběhu Šedého muže (The Grey man) bude možné již letos na jaře zažít, hrát. Autor nelení a přidává mezi pigment a barvivo krypticky laděné pojidlo obrazů z duše metalisty; který když hraje, nezlobí.

The Gray Man - R. Haraším (prototyp digitální hry)

Glimpse of Souls - R. Haraším (digitální malba, ilustrace)


Daria a Zoya věnují úsilí do tvorby dobrodružství zasazeného do východně laděného bytu prarodičů, dřív nebo později příjdou s vlastním článkem. Typologicky se nyní ríká na "A", jako adventura a bude to pravda. 

Bez názvu - Daria Serebrianska a Zoya Volková (prototyp digitální hry)

 

Atmosferický HADR přehazuje přes nový gauč také Dominik. Kouzelná hra na pohyb, kouzelná hra na schovávanou, při které se mízí. Barevně sem zapadá, celým svým světem si míchá barvy přímo světlem.

Stále platí: Ne každý hrdina nosí plášť. Tedy pokud není plášť hlavní hrdina.


David a Kateřina pracují na velmi speficikém projektu, který okomentují vlastním článkem. Jedno je jisté už teď. Pro hlavního hrdinu nebude lehké udržet se na stupni výtězů. Budou to vůbec schodovité stupínky? Bude to závodní hra!

Kateřina Cendelínová  a David Holubec - RoR (prototyp digitální hry)


Barbora, Ivana, Matyáš a Tereza pracují ve svých komnatách, na svých komnatách. Pohybují se ve virtuálních knihovnách, kde jsou knihy jen hřbety. Prochází virtuální jeskyně svých vlastních představ a na kámen pokládají otázky, které klade i prostor samotný. Kreslí. Chodí na Mši.

B. Vozábová - hřbety knih (digitální malba)

Avšak! Nikdo se dosud v rámci vlastní komnaty ve Čtvrté věži nedostal dál, než David. Bacha! Dan, je blízko...


Dlouhodobá četba mezi řádky našich vlástních plánů nás přivedla na práh jednoho z spících projektů. Proto je poslední řadě dobré zmínit ticho, ve kterém v koutku duše pracují Bohdan, Lucie a Vojtěch na Truhlách.


Přání zdraví, síly a pokory je adresováno všem!