Rok 2019 - post mortem

Post-mortem

28. 02. 2020
(Duch)

Uplnulý rok náší skupinu Duchů posunul nejen v čase, ale také ve všech dlouhodobě laděných projektech kupředu. Prototypy se převlékají do verzování a vizuálních nebo zcela čistých experimentů máme všude dost. Čas nám to celé komentuje bez tolerance, ale přesto se podařilo naplnit i několik akcí a prezentačních milníků, které nám pomáhají aktuální stavy projektů zapouzdřit. Přehled je zde:


Rozhovor pro zpravodaj zVUT:

Ateliér Duchů  + Herní média (AHM), FaVU VUT

Překážka


PAF 2019

Dokumentace naší sekce Já, portrét. pro festival PAF. Portrétovalo se, přemýšlelo se, hrálo se, mluvilo se, prezentovalo se, testovalo se. Vrstev bylo hodně. Zejména pro otevřené optimisty, které láká herní prostor uvnitř současné audiovizuální kultury. Několika denní Hranostajl (Bohdan Heblík) stream protkala řada názorových proudů, postojů i portrétů akce účastných diváků.

Já, portrét. - Z. Volková + L. Polášková, PAF 2019

Já, portrét. - Z. Volková + L. Polášková, PAF 2019


MDFD 2019

Herní smyčku Procházka, která má nejblíže k interaktivní animaci bylo možné zažít na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě

Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlava, 2019 

Procházka - L. Polášková, D. Jenikovský, M. Andrýsek, (digitální hra, 2019)


Ludum Dare 2019
Duchařská "Ludum" produkce se navzdory zacykleným tématům posledních ročníků vydává stále odvážnější cestou. Jak víme, není se čeho bát! Dokonce ani toho, co je před námi zatím v Mlze.

Mlha


Gamerpie vol.3
Prezetnace Ateliér Duchů  + Herní média (AHM), FaVU VUT představila vybrané projekty a směr, který naše skupina nabírá...

Prezetnace Ateliéru Důchů + Kominíkovo, V. Vaněk, (Gamerpie vol. 3, 2019)
Prezetnace Ateliéru Důchů + bonfire, Z. Volková, (Gamerpie vol. 3, 2019)